Search

Wat is een slapend lichaamsdeel?


Foto: https://live.staticflickr.com/7386/27782440052_ec7d76bc65_b.jpg"Een slapend lichaamsdeel, wat is dat juist?” Een slapend lichaamsdeel is een lichaamsdeel dat “gevoelloos” aan voelt. Dit komt voor bij ledematen waar de bloedsomloop van afgekneld wordt en is afhankelijk van de manier waarop u zit of neerligt. Deze slechte doorbloeding zorgt er dus voor dat je dit verdovend gevoel krijgt.


De beste manier om een slapend been te vermijden is om ervoor te zorgen dat je goed zit en dus goede bloedsomloop hebt. Moest u ooit last hebben van een slapend been of een ander lichaamsdeel dan stimuleert u best de bloedsomloop en zorgt u ervoor dat er geen plooiingen of afknellingen zijn. Het lichaamsdeel rustig actief houden zorgt er binnen een paar seconden voor dat het verdovend gevoel verdwijnt.


Indien u voor lange tijd aan uw bureau werkt is het belangrijk om ergonomisch te werk te gaan. Dat is vanzelfsprekend want met een goede gezondheid zal u geen klachten ontwikkelen. Zo vermijdt u niet alleen slapende benen, maar ook nek, rug en spierklachten, hernia’s, hoofdpijn, …


Hierbij schiet Ergo-At-Work u te hulp. Wij zorgen ervoor dat uw omgeving aangepast is aan uw specifieke noden en wensen. Onze ergonomische analyses zorgen ervoor dat u na enkele dagen al het verschil voelt! Contacteer ons via info@ergoatwork.be voor meer informatie. "

4 views