De kostprijs van slechte ergonomie voor uw onderneming.

 

Slechte ergonomie kan leiden tot ontevredenheid bij werknemers en dit kan negatieve gevolgen hebben voor de bedrijfscultuur. Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg.

 

Slechte ergonomie zorgt ook voor verlies in productiviteit op de werkvloer en een grotere kans op fouten tijdens het werk. Wat betekent dat er zelfs tijd verloren gaat door een ongezonde werkhouding.

 

Bovendien zijn minstens 1 op 3 gevallen van ziekteverzuim te wijten aan fysieke klachten. Ziekteverzuim kost voor de gemiddelde werknemer 1010 euro per jaar voor de werkgever in directe kosten. (sdworx, 2018)

Dit wil zeggen dat fysieke klachten alleen al 350 euro per persoon kosten. Hoe hoger het inkomen hoe hoger deze som. Ergonomische klachten zijn hier de meerderheid van aangezien een kantoormedewerker gemiddeld 70% van de tijd zittend werkt. 

Vanzelfsprekend loopt deze kost van honderden euro’s per jaar per werknemer snel op naarmate er meer werknemers aanwezig zijn. Zo verliest een werkplek met 7 werknemers met ergonomische klachten elk jaar duizenden euro’s. En dat enkel en alleen door een ongezonde werkhouding.

Business Meeting
Happy%20Architect_edited.jpg

Wij kunnen u helpen!

 

Dankzij onze analyses en adviezen bieden wij een effectieve oplossing aan voor uw ergonomische problemen. De motivatie en productiviteit op de werkplek zullen terug stijgen, maar bovenal zullen uw werknemers u meer dan dankbaar zijn voor uw investering in hun gezondheid.

Bent u uw nek, rug of schouderpijn dus meer dan moe? Wij helpen u graag aan een economische prijs en met een uitgebreid advies vergezeld van alle ergonomische producten die u hierbij zullen helpen.